top of page

Yoga in de herfst

Bijgewerkt op: 30 dec. 2023

De herfst is een seizoen van verandering, waarin de natuur zich klaarmaakt om in rust te gaan. Yoga kan je helpen om in harmonie te komen met deze veranderingen, zowel fysiek als mentaal.
Hier zijn een paar manieren waarop yoga en herfst samen kunnen worden beleefd:


Yoga voor Gronding:

De herfst is een tijd waarin de energie naar binnen keert. Richt je aandacht nu vooral op aardende yoga-houdingen zoals de berghouding (Tadasana), de boomhouding (Vrksasana) en de neerwaartse hond (Adho Mukha Svanasana).


Ademhalingsoefeningen:

Ademhaling is essentieel in yoga. Met de komst van koudere lucht in de herfst, kan het beoefenen van diepe, rustgevende ademhalingsoefeningen zoals de buikademhaling (Diaphragmatic Breathing) je helpen om in contact te komen met je innerlijke rust.


Meditatie in de Natuur:

De herfst biedt vaak prachtige landschappen met gekleurde bladeren en een kalme sfeer. Breng je yogapractice eens naar buiten door te mediteren in een park of bos.


Warmte en Ontspanning:

Na een yogasessie kan het heerlijk zijn om jezelf te verwarmen. Dit kan door middel van een warme kop thee, een warm bad of door jezelf in te pakken in een zachte deken.


Yin Yoga:

Dit is een rustige vorm van yoga waarbij je langer in houdingen blijft, vaak ondersteund door kussens of dekens. Het kan een geweldige manier zijn om dieper in connectie met je lichaam te komen, vooral in de koelere maanden.


Dankbaarheidsoefeningen:

De herfst is ook een tijd om dankbaar te zijn voor wat je hebt. Sta aan het einde van je yogasessie even stil bij waar je dankbaar voor bent in je leven.


Balansoefeningen:

In de herfst is er een duidelijke balans tussen dag en nacht. Dit kan een mooie gelegenheid zijn om aan je eigen balans te werken met yoga-houdingen zoals de driehoekshouding (Trikonasana) en de adelaarshouding (Garudasana).


Onthoud dat yoga heel persoonlijk is, dus luister altijd naar je eigen lichaam en pas de oefeningen aan op wat voor jou goed voelt.

Geniet van je herfst-yogapractice!


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page