top of page

Essentiele olien

Wat zijn essentiële oliën?

Doterra Essential Oils.jpg

Essentiële oliën zijn geconcentreerde vluchtige verbindingen die worden geëxtraheerd uit verschillende delen van planten, zoals bloemen, bladeren, schors, wortels, zaden en vruchten. Deze oliën dragen de karakteristieke geur en smaak van de plant waaruit ze zijn geëxtraheerd.

Ze worden "essentieel" genoemd omdat ze de "essentie" van de geur en smaak van de plant bevatten.

Essentiële oliën worden al eeuwenlang gebruikt in verschillende culturen vanwege hun aromatische en therapeutische eigenschappen. Ze worden vaak toegepast in aromatherapie, een vorm van complementaire geneeskunde waarbij de geuren van deze oliën worden ingeademd om fysieke en emotionele welzijn te bevorderen.

De 100% pure olie van dōTERRA is wel 50-70x krachtiger dan kruiden en heeft een hoge therapeutische werking.

Je gebruikt het immuunsysteem van de plant voor jouw immuunsysteem, dus is het belangrijk om met de meest zuivere oliën met herstellende, beschermende en afwerende eigenschappen te werken om jouw gezondheid op een veilige manier te ondersteunen.

Hoe pas je essentiële oliën toe?

Aromatisch: Gebruik een diffuser om essentiële oliën in de lucht te verspreiden.

Dit kan helpen bij ontspanning, het verbeteren van de luchtkwaliteit en het beïnvloeden van de stemming.

Topisch: Verdun de essentiële olie met een draagolie zoals kokosnoot-, amandel- of jojoba-olie en breng het aan op de huid. Hiermee kun je profiteren van de huidverzorgingseigenschappen of lokale verlichting bieden.

Intern: één druppel direct innemen of toevoegen aan water, thee of een maaltijd.

Directe olie-innemen is mogelijk met een selectie van essentiële oliën van dōTERRA. Neem bijvoorbeeld 1 druppel olie onder de tong of meng in thee, water of sap.

Zorg dat je goed geïnformeerd bent, welke olie je kunt innemen.

Of je de olie nu inzet voor een fijne massage, een geurbeleving tijdens jouw yogales of iedere dag start met een drupje in je water; ga het uitproberen en ervaren. 

Elke olie heeft zijn gebruiksaanwijzing en specifieke voordelen voor mentale, fysieke en spirituele gezondheid. Iedereen kan het op zijn of haar manier inzetten, op elk moment van de dag.

Waarom doTERRA?

De essentiële oliën van doTERRA zijn 100% puur, 100% natuurlijk (gecertificeerd voor therapeutische waarde (CTPG-certificering) en niet verdund.

De oliën bevatten geen synthetische ingrediënten, geen conserveringsmiddelen, geen pesticiden en geen chemische stoffen.

Daarnaast doet dōTERRA er alles aan om een ​​positief verschil te maken in het leven van boeren, degenen die oogsten en de distilleerders die bijdragen aan de olieproductie van dōTERRA.

Met meer dan 100 essentiële oliën in de productlijn haalt dōTERRA haar oliën uit meer dan 40 landen, waarvan meer dan de helft als ontwikkelingslanden kan worden beschouwd. Om ervoor te zorgen dat kleinschalige boeren en oogstmachines in achtergestelde gebieden ethisch worden behandeld, heeft dōTERRA het Co-Impact Sourcing-initiatief ingeschakeld.

 

 

 

 

 

 

Co-Impact Sourcing in een initiatief gericht op het ontwikkelen van langdurige, wederzijds voordelige leverancierspartnerschappen, het creëren van duurzame banen en het bieden van een betrouwbaar inkomen in onderontwikkelde gebieden. dōTERRA streeft naar een ethische behandeling van haar leveranciers door tijdige betalingen van eerlijke prijzen. De boeren en degenen die voor de oogst zorgen, worden aangemoedigd om partnerschappen aan te gaan om inzamelingsvoordelen en onderhandelingsmacht te behalen en tegelijkertijd vaardigheden en capaciteiten te verbeteren.

Hoe zijn deze essentiële oliën te verkrijgen?

De oliën zijn niet in een winkel te koop, maar via een ambassadeur van doTERRA, zoals ik. Je kunt ervoor kiezen een losse olie te bestellen via mijn webshop, maar je kunt ook een account aanmaken bij doTERRA, waarna je alle oliën en andere producten altijd tegen de inkoopprijs kunt kopen.

Dit scheelt je maar liefst 25%!

Klik hier voor het aanmaken van een account.

Daarnaast word je automatisch lid van een inspirerende community welke over de hele wereld rijkt.

Ontvang dagelijkse tips die helpen om jouw gezonde levensstijl te bevorderen.

Wil je meer weten over de oliën of heb je nog vragen?

Volg één van mijn (online) workshops of stuur me een berichtje!

bottom of page