top of page

Yoga en Essentiële Oliën

Bijgewerkt op: 3 feb.

Yoga en essentiële oliën kunnen samen een krachtige combinatie vormen om lichaam en geest te ondersteunen in het streven naar welzijn en evenwicht. Essentiële oliën zijn geconcentreerde plantenextracten die vaak worden gebruikt voor aromatherapie, massage en andere Wellness doeleinden.

Hieronder zijn enkele manieren waarop yoga en essentiële oliën kunnen worden gecombineerd.

 1. Aromatherapie tijdens yoga: Tijdens een yogasessie kun je een diffuser gebruiken om een kalmerende geur te verspreiden, zoals lavendel, kamille of eucalyptus. Deze geuren kunnen helpen om een ontspannen en rustige sfeer te creëren, wat de concentratie en het welzijn tijdens de beoefening kan bevorderen.

 2. Directe toepassing: Je kunt een kleine hoeveelheid verdunde essentiële olie op je polsen, achter je oren of op je slapen aanbrengen voordat je begint met je yogapractice. Zorg ervoor dat je de olie goed verdund met een draagolie, zoals kokosolie of jojoba-olie, om huidirritatie te voorkomen.

 3. Meditatie en ontspanning: Na je yogasessie kun je een paar druppels van een rustgevende essentiële olie op je handpalmen wrijven en diep inademen om te helpen ontspannen tijdens meditatie of savasana (de eindontspanning aan het einde van een yogasessie).

 4. Essentiële oliën voor specifieke behoeften: Sommige essentiële oliën kunnen specifieke voordelen bieden die kunnen bijdragen aan je yogabeoefening. Bijvoorbeeld:

  • Pepermunt: Kan helpen bij het verhogen van alertheid en focus.

  • Lavendel: Bekend om zijn kalmerende eigenschappen, ideaal voor stressreductie.

  • Wierook: Kan helpen bij het creëren van een spirituele sfeer en concentratie bevorderen.

  • Citrusoliën (zoals sinaasappel, citroen, grapefruit): Kunnen energie en vitaliteit stimuleren.


Yoga Nidra en oliën: Yoga Nidra is een diepe vorm van meditatie en ontspanning. Het combineren van de geur van een ontspannende essentiële olie kan de diepte van deze practice vergroten.


Aanpassen aan je eigen behoeften: Elke persoon is anders, dus het is belangrijk om te experimenteren en te ontdekken welke essentiële oliën het beste werken voor jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Let op dat sommige mensen gevoelig kunnen zijn voor bepaalde essentiële oliën, dus het is altijd een goed idee om een kleine patchtest uit te voeren voordat je een nieuwe olie op je huid gebruikt. Bovendien is het raadzaam om hoogwaardige, pure essentiële oliën te gebruiken zoals die van DoTerra

(neem een kijkje in de webshop).

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page