top of page

Eco-vriendelijk schoonmaken: DIY Natuurlijke Allesreiniger met Essentiële Oliën"

Bijgewerkt op: 11 feb.

In de hedendaagse wereld, waar duurzaamheid en milieubewustzijn centraal staan, zoeken veel mensen naar alternatieven voor traditionele schoonmaakproducten die vaak chemische stoffen bevatten. Een geweldig alternatief is het maken van je eigen natuurlijke allesreiniger met behulp van essentiële oliën. Deze DIY-reiniger is niet alleen effectief in het schoonmaken, maar ook vriendelijk voor het milieu en gezonder voor jou en je gezin.Sprayfles met essentiële oliën


Waarom kiezen voor natuurlijke allesreiniger met essentiële oliën?

  1. Chemicaliënvrij: Veel commerciële schoonmaakproducten bevatten agressieve chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid en het milieu. Door over te schakelen naar een natuurlijke allesreiniger vermijd je deze potentieel schadelijke stoffen.

  2. Milieuvriendelijk: Zelfgemaakte reinigingsmiddelen zijn over het algemeen milieuvriendelijker dan hun commerciële tegenhangers. Essentiële oliën worden gewonnen uit plantaardige bronnen en zijn biologisch afbreekbaar.

  3. Aangepaste geur: Essentiële oliën voegen niet alleen een aangename geur toe aan je schoonmaakmengsel, maar ze hebben ook natuurlijke antibacteriële en antivirale eigenschappen. Hierdoor ruikt je huis niet alleen fris, maar worden ook ziektekiemen bestreden.


Deze spray is perfect voor het schoonmaken van harde oppervlakken in de keuken, badkamer, enz.

Ingrediënten

¼ kop witte azijn

1 ¾ kopje water

30 druppels doTERRA essentiële oliën


Aanbevolen combinaties van essentiële oliën:

  • 15 druppels Lavender en 15 druppels Lemon

  • 10 druppels Eucalyptus 10 druppels Peppermint en 10 druppels Wild Orange

  • 30 druppels doTERRA On Guard®

  • 15 druppels Grapefruit en 15 druppels doTERRA On Guard®


Instructies

Voeg alle ingrediënten toe aan een sprayflacon van 500ml.

Goed schudden. Spuit op oppervlakken en veeg schoon.


Het maken van je eigen natuurlijke allesreiniger met essentiële oliën is niet alleen een duurzame keuze, maar het biedt ook een gezond alternatief voor traditionele schoonmaakproducten. Door bewust te kiezen voor milieuvriendelijke en natuurlijke opties, draag je bij aan een schonere en gezondere leefomgeving voor jezelf en de planeet. Ga aan de slag met dit eenvoudige recept en ervaar de voordelen van een schoon huis zonder compromissen te sluiten op het gebied van gezondheid of milieu.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page