• Cindy

Afvallen met yoga, kan dat?

Jazeker!

Yoga bevat veel mooie dingen die het afvallen stimuleren doordat je je levensstijl aanpast. Je leert beter naar je lichaam te luisteren en hoe je je lichaam het beste kunt behandelen.

Moeilijk? Nee hoor, met een combinatie van verschillende yoga oefeningen en de juiste voedingsstoffen kun je dit makkelijk integreren in je dagelijkse leven.
Dit zijn de 6 redenen waarom het kan


1. De schildklier wordt gestimuleerd dit zorgt voor een goed werkende stofwisseling waardoor de doorbloeding wordt gestimuleerd en er minder ver wordt opgeslagen.


2. Yoga vermindert stress en depressiviteit. Bij stress is er meer kans op eetbuien. Yoga zorgt ervoor dat je meer in balans bent en je beter in je vel gaat zitten. Hierdoor zal je minder behoeft hebben om te gaan eten. Daarnaast zorgt yoga ervoor dat je lichaam wordt gestimuleerd om vet te verbranden in plaats van vet reserves op te slaan.


3. De organen worden gestimuleerd. Door de verschillende yoga houdingen (asana's) wordt je lichaam gereinigd van afvalstoffen. Vooral bij houdingen met twists worden de organen als het ware uitgeknepen, waardoor ze vrijkomen en je lichaam kunnen verlaten.


4. Asana's zijn de houdingen die tijdens de yogales worden uitgevoerd. Doordat je aan het bewegen bent komt de verbranding op gang. Bij de Zonnegroet gaat je hartslag omhoog en worden de doorbloeding en verbranding in je lichaam gestimuleerd.


5. Pranayama of wel ademhaling. De Yoga ademhaling zorgt ervoor dat er meer zuurstof opgenomen wordt in je bloed. De ademhaling zuivert je lichaam, vergroot je longcapaciteit en verbrandt vet. Hierdoor krijg je meer energie om lekker actief te kunnen zijn.


6. Yoga verandert je levensstijl. Als je je meer en meer gaat verdiepen in yoga blijft het niet alleen bij het doen van verschillende houdingen, maar ga je ook bewuster en gezonder leven. Dit zorgt er automatisch voor dat je minder slechte voeding tot je zult nemen en je je dus beter en strakker in je vel gaat voelen.

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven